Bi̇rli̇k Başkanımız Sayın Murat Kaya Beypazarı'nda Unesco Çalıştayına Katıldı.
Buradasınız: Anasayfa / Haberler
24 Ağustos 2022, Çarşamba
Birlik Başkanımız Sayın Murat Kaya Beypazarı'nda UNESCO çalıştayına katıldı.
Birlik Başkanımız Sayın Murat Kaya Beypazarı'nda UNESCO çalıştayına katıldı.
Birlik Başkanımız Sayın Murat Kaya Beypazarı'nda UNESCO çalıştayına katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Özgül Özkan Yavuz, Ankara Beypazarı'nda düzenlenen çalıştayda, Beypazarı, Ayaş, Göynük ve Taraklı ilçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi için seri adaylık çalışmalarının başladığını belirtti.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un başkanlığında Beypazarı'nda UNESCO çalıştayı gerçekleştirildi. İpek Yolu Kuzey Koridorunda bulunan Beypazarı, Ayaş, Göynük ve Taraklı ilçelerinin Belediye Başkanları ve Kaymakamlarının katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, bu dört ilçenin UNESCO Dünya Miras Listesi için seri adaylık süreciyle ilgili çalışmaların başladığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yardımcısı Özkan Yavuz, "Bugün Beypazarı'nda, yakın ilçelerimizi de davet ederek, toplantı düzenledik. Amacımız, İpek Yolu Kuzey Koridorunda bulunan 4 ilçemizi, Ayaş, Beypazarı, Taraklı ve Göynük'ü bir araya getirerek, UNESCO nezdinde bir seri adaylık dosyası yaratabilmek ve burayı bir aks olarak üstün evrensel değeri nedeniyse dünya miras listesine tescil edebilmek. Bu ilçelerimiz bir araya gelmesi ve birlikte çalışma taahhüdünde bulunması son derece kıymetli. İnşallah dört ilçemizi, bir seri adaylık dosyası halinde UNESCO Dünya Miras Listesine kaydettireceğiz" dedi.


İpekyolu Belediyeler Birliği adına toplantıya katılan Birlik Başkanımız Sayın Murat Kaya, "İpekyolu Belediyeler Birliği olarak, İpek Yolu Kuzey Koridorunda bulunan Beypazarı, Ayaş, Göynük ve Taraklı ilçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi için seri adaylık süreciyle ilgili üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Bu önemli toplantıyı organize eden başta Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Özgül Özkan Yavuz olmak üzere, toplantıya ev sahipliği yapan Beypazarı Belediye Başkanımız Sayın Tuncer Kaplan'a teşekkür ediyorum." dedi.